ام دی اف

MDF

یکی از فرآورده های چوبی که بسیار در سالهای اخیر استفاده از آن رواج پیدا کرده است، ام دی اف است. در موارد مختلف می توان از ام دی اف به جای چوب استفاده کرد. علاوه بر این ام دی اف در اکثر مواقع جایگزین خوبی برای تخته سه لا (نئوپان) است. MDF دارای کاربرد های متفاوتی است که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.

  • یکی از اصلی ترین و بیشترین کاربرد های MDF استفاده از آن در ساخت کابینت آشپزخانه است. در واقع در اکثر ساختمان ها برای ساخت کابینت از ام دی اف استفاده می شود. دلیل این امر نیز کیفیت بیشتر MDF در مقایسه با نئوپان است و همچنین مقاومت بیشتر آن است.
  • در ساخت وسایلی که در گذشته اغلب با چوب و نئوپان ساخته می شد نظیر کمد ، تخت ، دیوارهای چوبی و غیره نیز می توان از ام دی اف بهره برد.
  • کاربرد دیگر ام دی اف ، استفاده از آن در امر اجرا دکوراسیون داخلی است. با خلاقیت در طراحی دکوراسیون داخلی می توان از mdf استفاده کرد.

خصوصیات ام دی اف

ام دی اف در مقایسه با چوب و نئوپان دارای ویژگی و خصوصیاتی است که موجب شده است تا استفاده از آن روز به روز بیشتر شود. در ادامه به برخی از این خصوصیات اشاره می کنیم. به طور کلی باید در نظر داشته باشید که MDF معایبی را که چوب دارا هست را ندارد. از دیگر خصوصیات ام دی اف باید به قیمت ام دی اف اشاره کرد که نسبتا مناسب است. دانسیته بالا ، سطح صاف و متراکم ، مقاومت و استحکام بالا ، توانایی شکل پذیری خوب ، مشخصات فیزیکی و ویژگی های مکانیکی مثبت ، امکان روسازی و لبه های صاف از دیگر مشخصه های ام دی اف می باشند. یکی دیگر از مزایای ام دی اف زیبایی ظاهری و تشابه آن به چوب است که باعث می شود افراد بیشتری به آن جلب شوند. مواد و وسایل ساخته شده از ام دی اف بسیار پایدار و مقاوم هستند. ابزار خوری ، سنباده زنی و ماشین کاری بر روی ام دی اف به راحتی انجام پذیر است.

انواع ام دی اف

ام دی اف در انواع مختلف وجود دارد. به طور کلی می توان MDF را در سه دسته طبقه بندی کرد که عبارتند از : ام دی اف خام ، ام دی اف رنگی و ام دی اف سفید. هر کدام از این انواع ام دی اف را در ادامه همین بخش به صورت مجزا و مفصل شرح خواهیم داد.  

ارسال نظر

عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :