کلمه ام دی اف در واقع کوتاه شده و مخفف عبارت "Medium-density fiberboard" است که به معنی تخته فیبر با چگالی متوسط می باشد. MDF خام نوعی فرآورده چوبی بوده که از روش خشک تولید و پس از آن روکش می شود. دلیل روکش کردن ام دی اف برای افزایش دوام و استحکام آن می باشد. رایج ترین روشی که برای روکش ام دی اف به کار می رود، استفاده از روکش ملامینه می باشد. روکش های ملامینه در واقع برچسب های طرح داری هستند که تحت فشار و حرارت با استفاده از چسب به ام دی اف می چسبند و از زیبایی بالایی برخوردار هستند.
یکی از انواع ام دی اف که بسیار پرکاربرد است، ام دی اف خام است که در این بخش به توضیح آن پرداخته ایم. ام دی اف خام بسیار شبیه به چوب است اما مضرات چوب را ندارد. در ابتدا از ام دی اف تنها به جای اوراق فشره چوبی نظیر نئوپان و تخته فیبر سخت استفاده می شد اما با گذر زمان و درک مزیت ها و برتری های ام دی اف در برابر سایر مواد مشابه همچون چوب ، استفاده از آن روز به رو افزایش پیدا کرد به نحوی که در حال حاضر در ساخت و تولید وسایل بسیاری مانند کابینت آشپزخانه ، کمد ، میز ، تخت ، قفسه و غیره از ام دی اف خام ، ام دی اف رنگی و یا ام دی اف سفید استفاده می شود.
دلایل فراگیر شدن استفاده از ام دی اف به ویژه ام دی اف خام
- تمام انواع ام دی اف به ویژه ام دی اف خام از خصوصیات فیزیکی و شیمیایی بالایی برخوردار هستند.
- قابلیت و توانایی ام دی اف در ابزارخوری و ماشین کاری و همچنین سنباده زنی بسیار بالا است.
- سطح MDF بسیار صاف بوده و از تراکم بالایی برخوردار می باشد. این یکی دیگر از مزیت های ام دی اف به ویژه ام دی اف خام است که استفاده از آن را رونق بخشیده است.
- تمام انواع ام دی اف دارای لبه های صاف بوده و قابلیت شکل پذیری دارند.
- چگالی در تمام بخش های ام دی اف به صورت یکنواخت و همگن می باشد.
- قابلیت روسازی نکته مثبت دیگری است که این امکان را فراهم می کند تا ام دی اف رنگی ، روکش چوب و غیره قابل ایجاد کردن باشند.
- انواع مختلف ام دی اف در برابر فشرده شدن بسیار مقاوم می باشند و از ابعاد پایداری برخوردار هستند.
- از نظر زیبایی MDF بسیار زیبا بوده و دارای شباهت زیادی با چوب می باشد.
- قیمت ام دی اف در مقایسه با مواد مشابه به ویژه چوب بسیار مناسب تر بوده و در نتیجه استفاده از آن مقرون به صرفه می باشد.