در این بخش در مورد کاربرد قرنیز اطلاعاتی را در اختیار شما عزیزان قرار می دهیم. قرنیز نواری از جنس سنگ یا چوب یا پی وی سی است که دور تا دور پایین دیوار نصب می شود. قرنیز از برخورد پایه وسایل و اسباب خانه با دیوار و آسیب زدن به دیوار و همچنین از برخورد رطوبت های کف با دیوار جلو گیری می کند و اگر پایین دیوار دچار صدمه شده باشد به خوبی می توانند آن را با قرنیز پوشاند. قرنیز ها علاوه بر محافظت از دیوار نقش زیادی در طراحی دکوراسیون داخلی دارند و در صورت استفاده مناسب و هماهنگ با رنگ دیوار و کفپوش و رنگ کابینت و شومینه، زیبایی دیوار و دکوراسیون را دوچندان می کنند.
با بوجود آمدن کفپوش هایی مثل پارکت و لمینت کاربرد قرنیز متفاوت شده است. پارکت و لمینت در هنگام گرما دچار انبساط می شوند و به همین علت هنگام نصب یک سانتی متر با دیوار فاصله می گذارند که در صورت انبساط به دیوار متصل شود اما در مواقع دیگر این فاصله وجود دارد. فاصله پارکت و لمینت از دیوار باعث می شود که کفپوش ظاهر و زیباییش را از دست بدهد و علاوه برآن باعث جمع شدن گرد و خاک در آن مکان ها شود. برای جلوگیری از مشکلات ذکر شده از قرنیز استفاده می کنند تا این فاصله را بپوشاند. از دیگر مزایای قرنیز این است که زیبایی پارکت و لمینت بیشتر نمایان شود.
کاربرد قرنیز بسیار متنوع است و می توان از آن برای بخش های مختلف استفاده کرد. هنگام استفاده از کفپوش سرامیک مشکل بالا وجود ندارد ولی هنگامی که از قرنیز استفاده کنید اثر بسیار زیادی در زیبایی خانه خواهد داشت. در دکوراسیون داخلی این واقعیت وجود دارد که جداکننده بین کف و دیوار در زیبایی فضا بسیار موثر خواهد بود. در سالن های کوچک بهتر است از قرنیز با ارتفاع 7 سانتی متری و در سالن های بزرگ تر از قرنیز با ارتفاع 9 سانتی متری استفاده شود.
قرنیز دارای انواع مختلفی می باشد که یکی از آن ها قرنیز از جنس PVC می باشد. به علت پلاستیکی بودن این نوع قرنیز بیشتر در آشپزخانه ها استفاده می شود. این قرنیز دارای قیمت پایینی است و معمولا برای مقرون به صرفه درامدن هزینه ها از آن استفاده می شود و معمولا در خانه های لوکس ازین نوع قرنیز استفاده نمی کنند. این قرنیز علاوه بر اینکه قیمت پایینی دارند شستشوی آن ها نیز بسیار آسان است. دارای رنگ بندی متنوع و نصب آسانی است. همچنین تعویض آن بسیار آسان و کم هزینه می باشد.
نوع دیگری از قرنیز، قرنیز ام دی اف است. این نوع قرنیز با یک لایه پی وی سی بر روی آن در برابر خش مقاوم می شود. این نوع قرنیز هم در فضاهای مجلل استفاده نمی شود. قرنیز چوب نوع دیگری از قرنیز می باشد. در این قرنیز برروی قطعات چوب طرح می زنند و روی آن را رنگ می کنند که بسیار زیبا می شود. قرنیز از جنس سنگ هم توسط دستگاه یا سنگ تراش می خورد و زیبایی خاص خودش را دارد.